PiLOD 1

Versie door Jwvveen (overleg | bijdragen) op 23 mrt 2014 om 19:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

De Pilot Linked Open Data is geїnitieerd omdat er op meerdere plaatsen wel open data gepubliceerd worden, maar een gemeenschappelijk referentiekader voor ontsluiting ontbreekt. Het doel van deze Linked Open Data (LOD) pilot is dan ook om met een integrale aanpak van datapreparatie, met het linken van data tot toepassing, aan het werk te gaan. En om op basis van praktijkervaring, al doende, inzicht te krijgen in de mogelijkheden en wensen. De verkregen inzichten kunnen vervolgens leiden tot algemene afspraken en afgesproken standaarden voor ontsluiting van open data op het web.

Dit is een wiki ter ondersteuning van de Pilot Linked Open Data van Geonovum. Wil je schrijven of commentaar leveren? Maak dan even een account aan. Daarom als u een login wilt, graag

  1. op deze wiki inloggen met de inloggevens (username en password) die staan in dropbox in 'inloggen Pilod.nl.txt'
  2. een login aanmaken met http://www.pilod.nl/index.php?title=Speciaal:Aanmelden&type=signup
  3. uitloggen
  4. inloggen met uw aangemaakte login

U kunt u ook aanmelden voor de LinkedIn groep van de Pilot Linked Open Data.

Of volg ons op twitter via #lodnl.Naast deze hoofdpagina zijn er ook subpagina's voor verschillende onderdelen:
Zoals je onderaan rechts kunt zien, is de "Semantic wiki" extensie geladen in deze Mediawiki. Met "Semantic wiki" kun je triples maken waarin je zowel de instanties als de klassen creëert. De semantic wiki wordt ondersteund door Rob van Dort. Voor meer informatie zie:

Algemeen:


Andere plaatsen met gegevens over de pilot: