Wie we zijn

Platform Linked Data Nederland is een netwerk waar experts en belangstellenden kennis delen over linked dataWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Iedereen die meer wil weten over linked dataWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat, kan hier terecht. In het netwerk zitten mensen werkzaam in het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Er zijn nauwe banden met de wetenschap (met name het Netwerk Instituut van de Vrije Universiteit), en ook Europees is het platform goed verankerd met o.a. links naar W3C en OGC. Ook kan het platform gebruik maken van een experimenteeromgeving in het Big Data Value Center in Almere. Op deze server staan diverse databases en zogenaamde triple-stores, die voor iedereen beschikbaar zijn.

Open platform

De kennis die we binnen het Platform opdoen, delen we graag! Op deze website vindt u bijvoorbeeld praktische tips en tools om zelf met linked data aan de slag te gaan. Bent u op zoek naar een expert of specifieke expertise? Kijk dan in de lijst met experts en expertises

Mogelijk gemaakt door

Het Platform Linked Data Nederland drijft op de vele vrijwilligers die actief zijn in deze community. Daarnaast hebben we organisaties die een (financiele) bijdrage leveren en zo deze website, organisatie van bijeenkomsten en publicaties mogelijk maken. Deze organisaties vormen ook de stuurgroep van het Platform Linked Data Nederland. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Erwin Folmer (e.folmer@geonovum.nl). De organisaties die het Platform Linked Data Nederland mogelijk maken zijn:

Kadaster, Geonovum, TNO, Big Data Value Center (BDVC), Forum StandaardisatieForum en College Standaardisatie bevorderen interoperabiliteit en de toepassing van open standaarden binnen de Nederlandse overheid. Digitale systemen zijn interoperabel als gegevens onderling kunnen worden uitgewisseld. Het College beheert de lijst met aanbevolen en verplichte open standaarden die gelden voor de gehele publieke sector., ECPPlatform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties publiek-privaat samenwerken aan en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitaliserende samenleving., Kennisnet, EduStandaard, Waternet, Netwerk Digitaal Erfgoed (NDENetwerk Digitaal Erfgoed (NDE).), Taxonic, Franz Inc.Franz Inc. is bronze sponsor of PLDN. They provide a variety of services as part of its Knowledge Graph platform solution: from architectural consulting and technical seminars to training. Franz’s flagship product, AllegroGraph, provides the necessary power and flexibility to address your Knowledge Graph needs., ArchiXLArchiXL is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in enterprise- en IT-architectuur. Wij helpen organisaties bij het inrichten van hun informatievoorziening en het creëren van het noodzakelijke inzicht. Wij richten ons op organisaties in publieke en financiële sector. Vanuit ArchiXL Opleidingen bieden we praktijkgerichte opleidingen op het gebied van architectuur. en OpenIncBij OpenInc kun je terecht voor Enterprise ICT en Data architectuur diensten. OpenInc begeleid organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten met Linked Open Data (LOD) en Linked Enterprise Data (LED) en is partner van Platform Linked Data Nederland (PLDN). De eigenaar van OpenInc, Pieter van Everdingen, is een van de oprichters van de Smart Data Group..

Onze hoofdsponsors zijn:


PLDN-Sponsors-2019.png


En het PLDN Platform, de experimenteeromgeving en de website/wiki worden mede mogelijk gemaakt door:

20140611 PiLOD Wiki Banner.jpg