Save the date – 14 juni 2023: Het Decentrale Web en Solid, vanuit een breder erfgoed-, media-, onderzoeks- en communityperspectief

 
Nieuws.jpg
Nieuws

Eigenschappen

Publicatiedatum2023-05-03
Korte samenvattingNoteer alvast in je agenda! Samen met meemoo, de UGent en PLDN organiseert het NDE op 14 juni een evenement in de Aula van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. We praten je bij over actuele ontwikkelingen rondom het decentrale web en Solid vanuit een breder erfgoed-, media-, onderzoeks- en communityperspectief.


Het evenement komt voort uit het NDE-Onderzoeksprogramma, dat samen met meemoo en de UGent is uitgevoerd. Tijdens deze middag nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen om een verbeterde versie van het World Wide Web te realiseren. Ook aan bod komt het belang van verdere decentralisatie en hoe we daar vanuit Nederland en België op inspringen met concrete initiatieven. Voorbeelden van deze initiatieven zijn onder meer projecten binnen de wetenschap, erfgoedsector, mediasector en de activiteiten van Solid Communities in Nederland en België.

Sprekers zijn Herbert Van de Sompel (UGent, DANS), Patrick Hochstenbach (UGent) en Miel Vander Sande (meemoo), Martijn van Dam (De Nederlandse Datakluis), Gijs van den Beucken (Solid Community Foundation – Netherlands), Steven Dewaele (UGent-imec) en Tim Theys (UGent-imec).

Schrijf je alvast in via het volgende aanmeldformulier.


Solid-banner-3.jpg

Voor meer informatie, zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Solid_(webdecentralisatieproject)


Solid-artemisdian-via-123rtf.jpg

Beeld: artemisdian via 123rtf
BronNetwerk Digitaal Erfgoed (NDE)
MakerPvE

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten