Het Decentrale Web en Solid, vanuit een breder erfgoed-, media-, onderzoeks- en communityperspectief

Versie door Pveverdingen (overleg | bijdragen) op 24 mei 2023 om 11:57
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Activiteiten2.jpg
Activiteit

Eigenschappen

Publicatiedatum2023-06-14
Tijd en plaats14 juni 2023, 13:00-17:00 - Aula, Koninklijke Bibliotheek, Den Haag
ThemaSolid
Korte samenvattingSamen met meemoo, de UGent en PLDN organiseert het NDE op 14 juni een evenement in de Aula van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. We praten je bij over actuele ontwikkelingen rondom het decentrale web en Solid vanuit een breder erfgoed-, media-, onderzoeks- en communityperspectief.


Het evenement komt voort uit het NDE-Onderzoeksprogramma, dat samen met meemoo en de UGent is uitgevoerd. Tijdens deze middag nemen we je mee langs verschillende ontwikkelingen om een verbeterde versie van het World Wide Web te realiseren. Ook aan bod komt het belang van verdere decentralisatie en hoe we daar vanuit Nederland en België op inspringen met concrete initiatieven. Voorbeelden van deze initiatieven zijn onder meer projecten binnen de wetenschap, erfgoedsector, mediasector en de activiteiten van Solid Communities in Nederland en België.

Sprekers zijn Herbert Van de Sompel (UGent, DANS), Patrick Hochstenbach (UGent) en Miel Vander Sande (meemoo), Martijn van Dam (De Nederlandse Datakluis), Gijs van den Beucken (Solid Community Foundation – Netherlands), Steven Dewaele (UGent-imec) en Tim Theys (UGent-imec).

Meer informatie over dit evenement en een link naar het aanmeldformulier zijn te vinden op de eventpagina op de NDE website.


Solid-banner-3.jpg

Voor meer informatie, zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Solid_(webdecentralisatieproject)


Solid-artemisdian-via-123rtf.jpg

Beeld: artemisdian via 123rtf
MakerPvE
BronNetwerk Digitaal Erfgoed (NDE)

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt