Toepassingen in business en wetenschap

 
Activiteiten2.jpg
Activiteit

Eigenschappen

Publicatiedatum2016/06/27
Tijd en plaats9:30 - 16:00 @ Gemeentehuis Eindhoven
ThemaSymposium
Korte samenvattingMaandag 27 juni organiseert het Platform Linked Data Nederland een symposium waarop de hoofdrollen zijn weggelegd voor toepassingen van linked data en de laatste ontwikkelingen in onderzoek met en naar linked data.

Hoe stimuleert Linked data innovatie? En hoe doet u hier uw voordeel mee? Mary-Ann Schreurs (Wethouder Innovatie, gemeente Eindhoven), Guido Dierick (Executive Vice President & CEO NXP Nederland), Aart-Jan Klijnjan (Directeur Omgevingswet, Kadaster), Frank van Harmelen (Hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam) gaan hier in de ochtend dieper op in èn lanceren een aantal nieuwe mijlpalen in de ontwikkeling van linked data. Vervolgens pakken we door met what's hot in de wetenschap. Linked data, semantisch web en datawetenschappen... In een interactieve sessie met Frank van Harmelen (Vrije Universiteit Amsterdam), Marcel Worring (University of Amsterdam), Simon Scheider (University of Utrecht) passeren state of the art onderzoeksontwikkelingen de revue, komen uitdagingen aan bod en de impact op de samenleving.

Met al deze inspiratie in de hand, dagen we u vervolgens uit om linked data ter plaatse een stap verder te brengen. Door kennis, netwerken en ideeen te delen en door uw feedback te geven. Meer informatie
Bronhttp://www.pilod.nl/wiki/Symposium_Platform_Linked_Data_The_Netherlands_on_June_27th_2016

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt