Seminar Smart Data Practices - 31 januari 2019

Praktijkvoorbeelden van slim en betekenisvol omgaan met dataWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat

Steeds meer organisaties willen dataWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat-gedreven zijn omdat zij begrijpen dat data belangrijk is.

Zonder nadenken met data aan de slag is echter een recept voor problemen. Data kun je pas gebruiken als deze voldoende betekenis hebben in de context waarin ze worden gebruikt. Ze worden ook pas echt waardevol als je er "slimmigheid" aan toevoegt; als je door gebruik te maken van semantiek, annotaties en regels de data rijker maakt dan de ruwe dataWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat.

ArchiXL organiseert daarom samen met het Platform Linked Data Nederland een seminar onder de titel "Smart Data Practices". De nadruk in het seminar ligt op hoe organisaties op een slimme en betekenisvolle manier kunnen omgaan met dataWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat.


Datum: 31 januari 2019
Tijd: 13:00-17:00 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: Waternet, Amsterdam

Foto-impressie: Seminar Smart Data Practices


Programma


Timeslot Grote Zaal
13:00 Inloop
13:30 Data trends en ontwikkelingen - Danny Greefhorst (ArchiXLArchiXL is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in enterprise- en IT-architectuur. Wij helpen organisaties bij het inrichten van hun informatievoorziening en het creëren van het noodzakelijke inzicht. Wij richten ons op organisaties in publieke en financiële sector. Vanuit ArchiXL Opleidingen bieden we praktijkgerichte opleidingen op het gebied van architectuur.) (slides)
14:00 Wat bedoel je nu precies? - slim zoeken bij bol.com - Jan Willem Mathijssen en Maarten Roozendaal (Bol.com) (slides)
14:30 Real-time informatie bij de Rabobank - Jeroen van Disseldorp (Axual) (slides)
15:00 Pauze
15:30 OTLRichtlijnen:

- De OTL is een informatiemodel en bevat generieke informatie - In de OTL wordt de informatiebehoefte gedurende de levensduur van de objecttypen vastgelegd - In de OTL zelf wordt geen informatie opgeslagen over instanties als ‘backbone’ in een Agile omgeving - Justin van der Vlies (Waternet) (slides)

16:00 Linked Open Organizational Knowledge (LOOK) - Jaap van den Berg (DUODienst Uitvoering Onderwijs (DUO).) (slides)
16:30 Common Ground, ambities achter ver(der)gaande gemeentelijke samenwerking - Raymond Alexander (GemeenteEen gemeente is een groep van woonkernen (dorpen, steden) met het bijbehorende gebied die samen worden bestuurd door een politiek apparaat Den Bosch) (slides en video)
17:00 Afsluiting - Aankondigingen (slides) en netwerkborrel
Meer informatie over de presentaties en de sprekers

DSC 0068.jpg


caption