SKOS

 
Expert Finding.jpg
Expertise

Eigenschappen

Label (nl)SKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Label (en)SKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
AfkortingSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Definitie (nl)Simple Knowledge Organization System (SKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Toelichting (nl)SKOS heeft de structuur van een thesaurus en is daardoor meer op de onderlinge hiërarchische relatie van concepten gericht (bredere term, engere term) dan de webtaal OWLDe Web Ontology Language (OWL) is de standaard van W3C voor het definiëren van ontologieën voor het wereldwijd web. Deze ontologieën worden door de formele semantiek gekenmerkt, gebaseerd op de standaard RDF voor objecten van W3C., die meer omvat dan alleen het thesaurusaspect. OWLDe Web Ontology Language (OWL) is de standaard van W3C voor het definiëren van ontologieën voor het wereldwijd web. Deze ontologieën worden door de formele semantiek gekenmerkt, gebaseerd op de standaard RDF voor objecten van W3C. kent meer complexe conceptstructuren om metadata te genereren en verwijsapplicaties te ondersteunen. Op 13 december 2012 heeft de W3C het harmonisatiedocument gepubliceerd, dat SKOS en de nieuwe ISO thesaurusstandaard 25964 van Stella Dextre Clarke op elkaar afstemt.
Bronhttps://www.w3.org/TR/2009/REC-skos-reference-20090818/

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
SKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.Gerelateerd
SKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.Lid van
SKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.Breder

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Nederlands profiel voor gegevenscatalogi (Expertise)GerelateerdSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Pas toe of leg uit lijst (Expertise)GerelateerdSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
SKOS Primer (Expertise)GerelateerdSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Jan Willem van Veen (Persoon)Heeft kennis vanSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Jesse Bakker (Persoon)Heeft kennis vanSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Lieke Verhelst (Persoon)Heeft kennis vanSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Pieter van Everdingen (Persoon)Heeft kennis vanSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Vocabularies (Expertise)SmallerSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
W3C Recommendations (Expertise)SmallerSKOSSimple Knowledge Organization System (SKOS) is een algemeen datamodel om kennissystemen (Knowledge Organization Systems) intern als een thesaurus te organiseren en extern onderling op definities van concepten te kunnen vergelijken.
Rdf.jpg