Pas-toe-of-leg-uit lijst

 
Expert Finding.jpg
Expertise

Eigenschappen

Label (nl)Pas-toe-of-leg-uit lijstLijst met verplichte standaarden voor alle organisaties binnen de publieke sector.
Label (en)Comply or explain list
AfkortingPTOLULijst met verplichte standaarden voor alle organisaties binnen de publieke sector.
Definitie (nl)Lijst met verplichte standaarden voor alle organisaties binnen de publieke sectorEen sector is een deel van de economie. Het is een benaming voor alle bedrijven samen die actief zijn in een bepaalde categorie producten of diensten..
Definitie (en)List of mandatory standards for all organizations within the public sectorEen sector is een deel van de economie. Het is een benaming voor alle bedrijven samen die actief zijn in een bepaalde categorie producten of diensten..
Toelichting (nl)Bijv. SKOS staat op de pas-toe-of-leg-uit lijst. En bijv. RDFResource Description Framework (RDF) is een standaardmodel voor gegevensuitwisseling op het web. RDF heeft functies die het samenvoegen van gegevens vergemakkelijken, zelfs als de onderliggende schema's verschillen, en het ondersteunt specifiek de evolutie van schema's in de loop van de tijd zonder dat alle gegevensgebruikers moeten worden gewijzigd., RDFaResource Desciption Format for Attributes (RDFa) is een micro-formaat, waarmee attribuut tags aan tekst strings in HTML kunnen worden toegevoegd. Deze attribuut tags kunnen als gestructureerde data worden herkend en verwerkt door machines., OWLDe Web Ontology Language (OWL) is de standaard van W3C voor het definiëren van ontologieën voor het wereldwijd web. Deze ontologieën worden door de formele semantiek gekenmerkt, gebaseerd op de standaard RDF voor objecten van W3C., SHACL en DCAT staan op de lijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen..
Toelichting (en)E.g. SKOS is on the comply or explain list. And e.g. RDFResource Description Framework (RDF) is een standaardmodel voor gegevensuitwisseling op het web. RDF heeft functies die het samenvoegen van gegevens vergemakkelijken, zelfs als de onderliggende schema's verschillen, en het ondersteunt specifiek de evolutie van schema's in de loop van de tijd zonder dat alle gegevensgebruikers moeten worden gewijzigd., RDFaResource Desciption Format for Attributes (RDFa) is een micro-formaat, waarmee attribuut tags aan tekst strings in HTML kunnen worden toegevoegd. Deze attribuut tags kunnen als gestructureerde data worden herkend en verwerkt door machines., OWLDe Web Ontology Language (OWL) is de standaard van W3C voor het definiëren van ontologieën voor het wereldwijd web. Deze ontologieën worden door de formele semantiek gekenmerkt, gebaseerd op de standaard RDF voor objecten van W3C., SHACL and DCAT are on the list with recommended standards.
Bronhttps://www.forumstandaardisatie.nl/open-standaarden/lijst/verplicht

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Pas toe of leg uit lijstLid van
Pas toe of leg uit lijstBreder
Pas toe of leg uit lijstGerelateerd
  • Forum Standardisatie (Let op: pagina bestaat niet.)
  • SKOS (Expertise)

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
SKOS (Expertise)BrederPas toe of leg uit lijst
Han Zuidweg (Persoon)Heeft kennis vanPas toe of leg uit lijst
Lijst met alle open standaarden (Expertise)SmallerPas toe of leg uit lijst
Rdf.jpg