PLDN-KVK Webinar Beveiliging en versiebeheer van knowledge graphs – 20 januari 2021

Op woensdag 20 januari organiseert PLDN samen met de KVK een webinar over beveiliging en versiebeheer van knowledge graphs en linked data. Meerdere personen en organisaties uit de PLDN-community hebben aangegeven meer te willen weten over deze twee onderwerpen, waarbij we meteen een mooie combinatie konden maken om vanuit de KVK een update te geven van hun linked data activiteiten en te kijken wat er mogelijk is met de linked data die de KVK nu intern beschikbaar heeft.

In het eerste deel van deze webinar wordt een update gegeven van de linked data activiteiten van de KVK en zullen John Walker van Semaku en Marco Brattinga van Ordina u meenemen in een aantal mogelijke best practices voor de beveiliging en versiebeheer van knowledge graphs en linked data. En in het tweede deel van de webinar gaan we dan in op de geanonimiseerde test linked data die de KVK nu beschikbaar heeft om nieuwe innovatieve toepassingen mee te kunnen maken binnen de KVK Linked Data Challenge. Het beste idee kan rekenen op samenwerking met het KVK Innovatielab om de voorgestelde oplossing verder uit te werken binnen een proof of concept of pilot. Meer informatie over deze KVK Linked Data Challenge is te vinden op de volgende KVK Linked Data Challenge web pagina.

Datum: Woensdag 20 januari 2021
Tijd: 14:00-17:00 uur
Locatie: Online Webinar

Programma[bewerken]

14:00 Introductie - Pieter van Everdingen (PLDN) (slides)
14:05 Blok KVK Linked Data Update & Challenge
14:05 De linked data activiteiten van de KVK - Willem Scalogne (KVK), Joost Fleuren (KVK) en Hans Schevers (Building Bits)
14:40 KVK Linked Data Challenge: Pitches voor use cases met de linked data van de KVK (pitch Solid Bedrijfsprofiel)
14:55 Brainstorm over welke use cases verder nog mogelijk zijn met de KVK linked data

15:30 uur – Koffiepauze[bewerken]

15:45 Blok Beveiliging en versiebeheer van knowledge graphs
15:45 Version control for linked data - John Walker (Semaku) (slides)
16:15 Knowledge graphs: de verbinding van geometrie, semantiek en data - Marco Brattinga (Ordina) (slides)
16:45 Afsluiting, afspraken over het verdere vervolg en aankondigingen (slides)

17:00 uur – Einde[bewerken]