PLDN-KIVI Inspiratiesessie Linked Data in de Praktijk – 20 maart 2018Platform Linked Data Nederland (PLDNPlatform Linked Data Nederland (PLDN)) is al meer dan 5 jaar actief in Nederland en is in die 5 jaar uitgegroeid naar een grote, actieve, innovatieve community op het gebied van Linked DataLinked Data is een internettechnologie waarmee je gestructureerde gegevens op een uniforme manier kunt beschrijven, modelleren, opslaan, publiceren en onderling kunt koppelen via het internet met behulp van RDF-gebaseerde open standaarden en URI's (bijv. W3C-aanbevelingen en vocabulaires).. De organisaties die Linked Data gebruiken, zijn inmiddels in een tweede fase gekomen, waarbij Linked Data meer en meer op een slimme manier verweven zit in de informatie architecturen van deze organisaties, waardoor data makkelijker over systeem- en organisatiegrenzen heen uitgewisseld kan worden en data op een betekenisvolle manier oneindig met elkaar gelinkt kan worden.

Na 5 succesvolle jaren is PLDN op zoek naar verbreding en verdieping van haar activiteiten en heeft daarom de samenwerking met het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) opgezocht. Ook binnen een grote groep ingenieurs willen we het grote potentieel van Linked Data onder de aandacht brengen. Dit zullen we doen met een aantal aansprekende voorbeelden uit verschillende disciplines. Bij deze wordt u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een inspirerende middag bij KIVI in Den Haag.

Datum: 20 maart 2018
Tijd: 13:00-16:30 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: KIVI Prinsessegracht 23, 2514 AP Den Haag
Foto-impressie: PLDN-KIVI Inspiratiesessie

Programma

13.00 uur - Ontvangst
13:10 uur - Walk-in Linked Data introductie - Pieter van Everdingen (PLDNPlatform Linked Data Nederland (PLDN)/OpenIncBij OpenInc kun je terecht voor Enterprise ICT en Data architectuur diensten. OpenInc begeleid organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten met Linked Open Data (LOD) en Linked Enterprise Data (LED) en is partner van Platform Linked Data Nederland (PLDN). De eigenaar van OpenInc, Pieter van Everdingen, is een van de oprichters van de Smart Data Group.) (slides)
13.30 uur - Opening - Alwin Sixma (Platform Linked Data Nederland/TNO)
13.35 uur - Welkom door drs. Michaela dos Ramos (Directeur van het KIVI)
13:50 uur - Toekomstvaste oplossingen voor data in de bouw - Michel Böhms (TNO) (slides)
14.20 uur - Linked Data in de praktijk van Witteveen en Bos - Léon Roeterdink (Witteveen + Bos) (slides)
14.50 uur - Gelinkte wetgevingsdata voor vergunningsaanvragen - Peter van Bentum (Redforce) (slides)
15.20 uur - Tea-break + optioneel rondleiding & demo in het KIVI-0070Lab
15:45 uur - The Semantic Tree House - Linda Oosterheert (TNO) (slides)
16.10 uur - Linked Data ontwikkelingen in het onderwijs - Henk Nijstad (Kennisnet) (slides)
16.40 uur - Wrap up - Alwin Sixma, (Platform Linked Data Nederland/TNO)
16.45 uur - Netwerkborrel + optioneel rondleiding & demo in het KIVI-0070Lab

PLDNKIVIBanner.png