Lijst met aanbevolen standaarden

 
Expert Finding.jpg
Expertise

Eigenschappen

Label (nl)Lijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.
Label (en)List of recommended standards
Definitie (nl)Lijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum StandaardisatieForum en College Standaardisatie bevorderen interoperabiliteit en de toepassing van open standaarden binnen de Nederlandse overheid. Digitale systemen zijn interoperabel als gegevens onderling kunnen worden uitgewisseld. Het College beheert de lijst met aanbevolen en verplichte open standaarden die gelden voor de gehele publieke sector.. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.
Definitie (en)List of recommended open standards, whcih is maintained by Forum StandaardisatieForum en College Standaardisatie bevorderen interoperabiliteit en de toepassing van open standaarden binnen de Nederlandse overheid. Digitale systemen zijn interoperabel als gegevens onderling kunnen worden uitgewisseld. Het College beheert de lijst met aanbevolen en verplichte open standaarden die gelden voor de gehele publieke sector.. These standards are not mandatory, but it is highly recommended to use them when creating Linked Data and Linked Data applications.
Bronhttps://www.forumstandaardisatie.nl/open-standaarden/lijst/aanbevolen

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Lijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.Gerelateerd
Lijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.Lid van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
RDF (Expertise)GerelateerdLijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.
RDFa (Expertise)GerelateerdLijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.
SHACL (Expertise)GerelateerdLijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.
OWL (Expertise)GerelateerdLijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.
Han Zuidweg (Persoon)Heeft kennis vanLijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.
Lijst met alle open standaarden (Expertise)SmallerLijst met aanbevolen standaardenLijst met aanbevolen open standaarden die onderhouden wordt door Forum Standaardisatie. Deze standaarden zijn dus niet verplicht, maar worden sterk aanbevolen om ze te gebruiken bij het maken van Linked Data en Linked Data toepassingen.
Rdf.jpg