LD in Enterprise Context

Deelnemers[bewerken]

Vraagstukken[bewerken]

Nog toevoegen (zie LinkedIn discussies in LOD Group).


Aanvullen met input uit Conceptual Friday op 9 januari.

Aanpak[bewerken]

Met elkaar verder afspreken tijdens Conceptual Friday op 9 januari.

Resultaten[bewerken]

  • Visiedocument/verkoopdocument
  • Een (of meer) praktijkvoorbeelden
  • Concretisering van business cases

Verslagen[bewerken]

  • Verslag Conceptual Friday 9 januari 2015 (link naar verslagpagina nog toevoegen op deze pagina)

Nuttige links[bewerken]

In deze sectie zijn een aantal links opgenomen die interessant kunnen zijn bij de verdere uitwerking van de vraagstukken binnen het onderwerp LD in Enterprise Context.

Deze presentatie was 1 van de aanleidingen om met dit onderwerp binnen PLDN aan de slag te gaan.
W3C pagina's van de Linked Data Platform working group voor de 1.0 versie en de volgende versies. LDP biedt een oplossing voor transacties met Linked Data en werkt aan het toevoegen van authentication in een van de volgende versies van LDP.
Een open source raamwerk voor het bouwen van Linked Data applicaties. Zij geven in hun presentaties ook voorbeelden hoe Linked Data bronnen met niet Linked Data bronnen gecombineerd kunnen worden o.a. door gebruik van R2RML.
Interessant Linked Data oplossingsscenario dat in Belgie ontwikkeld is, die er o.a. voor zorgt dat de beschikbaardheid van data beter geregeld kan worden door meer aan de client-kant in te regelen voor het goed kunnen werken met Linked Data.
  • Andreas Blumauer en Martin Kaltenbock van de Semantic Web Company presenteren regelmatig over Enterprise Linked Data onderwerpen:
  • John Walker e.a. hebben al een aantal keren een presentatie gegeven over hoe Linked Data gebruikt wordt bij NXP:
De nieuwe eigen website van Markus Lanthaler met daarop meer over zijn achtergrond, zijn presentaties en zijn publicaties. Markus heeft een presentatie gegeven op de PiLOD bijeenkomst bij Beeld en Geluid in Hilversum (juni 2014) en hij is o.a. bekend van het ontwikkelen van API's m.b.v. JSON-LD en Hydra. Inmiddels alweer verder dan dat en is hij ook bezig met de 'web of things', een onderwerp waar de BBC ook aan werkt vanuit hun Linked Data activiteiten. Twee presentaties die voor ons interessant kunnen zijn:
  • De BBC heeft ook goede voorbeelden van het gebruik van Linked Data, o.a. voor hun sport en muziek websites:
De laatste link is een verwijzing naar een BBC blog waarin uitgelegd wordt hoe de BBC verder wil gaan met hun Linked Data activiteiten en dat wil uitbreiden naar de 'web of things'.