Kadaster Labs COVID-19 Use Case

 
Expert Finding.jpg
Expertise

Eigenschappen

Label (nl)Kadaster Labs COVID-19 Use CaseIn deze use case worden open data bronnen van de Nederlandse overheid gecombineerd om aspecten van (de verspreiding van) het Corona virus in kaart te brengen. De gebruikte datasets zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), en het Kadaster. De datasets worden met elkaar in verband gebracht door gebruik te maken van Linked Data.
Label (en)Kadaster Labs COVID-19 Use CaseIn deze use case worden open data bronnen van de Nederlandse overheid gecombineerd om aspecten van (de verspreiding van) het Corona virus in kaart te brengen. De gebruikte datasets zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), en het Kadaster. De datasets worden met elkaar in verband gebracht door gebruik te maken van Linked Data.
Synoniem (en)Kadaster Data Science Labs COVID-19 Use CaseEen usecase in software engineering en systems engineering is een beschrijving van een gedrag van een systeem, dat reageert op een verzoek dat stamt van buiten het systeem. Met andere woorden, de use case beschrijft "wie" met het betreffende systeem "wat" kan doen (bron: Wikipedia).
Definitie (nl)In deze use caseEen usecase in software engineering en systems engineering is een beschrijving van een gedrag van een systeem, dat reageert op een verzoek dat stamt van buiten het systeem. Met andere woorden, de use case beschrijft "wie" met het betreffende systeem "wat" kan doen (bron: Wikipedia). worden open data bronnen van de Nederlandse overheid gecombineerd om aspecten van (de verspreiding van) het Corona virus in kaart te brengen. De gebruikte datasetsEen gegevensverzameling is een verzameling RDF-triples, die wordt gepubliceerd, onderhouden of geaggregeerd door één aanbieder. zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), en het Kadaster. De datasetsEen gegevensverzameling is een verzameling RDF-triples, die wordt gepubliceerd, onderhouden of geaggregeerd door één aanbieder. worden met elkaar in verband gebracht door gebruik te maken van Linked DataLinked Data is een internettechnologie waarmee je gestructureerde gegevens op een uniforme manier kunt beschrijven, modelleren, opslaan, publiceren en onderling kunt koppelen via het internet met behulp van RDF-gebaseerde open standaarden en URI's (bijv. W3C-aanbevelingen en vocabulaires)..
Definitie (en)In this use caseEen usecase in software engineering en systems engineering is een beschrijving van een gedrag van een systeem, dat reageert op een verzoek dat stamt van buiten het systeem. Met andere woorden, de use case beschrijft "wie" met het betreffende systeem "wat" kan doen (bron: Wikipedia)., open data sources from the Dutch government are combined to map aspects of (the spread of) the Corona virus. The data setsZie ook Data streams. used come from the National Institute for Public Health and the Environment (RIVM), the Central Bureau of Statistics (CBS), and the Land Registry. The datasetsEen gegevensverzameling is een verzameling RDF-triples, die wordt gepubliceerd, onderhouden of geaggregeerd door één aanbieder. are related to each other using Linked DataLinked Data is een internettechnologie waarmee je gestructureerde gegevens op een uniforme manier kunt beschrijven, modelleren, opslaan, publiceren en onderling kunt koppelen via het internet met behulp van RDF-gebaseerde open standaarden en URI's (bijv. W3C-aanbevelingen en vocabulaires)..
Bronhttps://labs.kadaster.nl/cases/covid-19

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Kadaster Labs COVID-19 Use CaseIn deze use case worden open data bronnen van de Nederlandse overheid gecombineerd om aspecten van (de verspreiding van) het Corona virus in kaart te brengen. De gebruikte datasets zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), en het Kadaster. De datasets worden met elkaar in verband gebracht door gebruik te maken van Linked Data.Breder
Kadaster Labs COVID-19 Use CaseIn deze use case worden open data bronnen van de Nederlandse overheid gecombineerd om aspecten van (de verspreiding van) het Corona virus in kaart te brengen. De gebruikte datasets zijn afkomstig van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), en het Kadaster. De datasets worden met elkaar in verband gebracht door gebruik te maken van Linked Data.Gerelateerd
  • Coronavirus (Expertise)
  • COVID-19 (Expertise)
  • Corona datasets (Expertise)
  • RIVM Corona statistics as Linked Data (Let op: pagina bestaat niet.)
  • Corona data browser (Let op: pagina bestaat niet.)
  • Corona data story (Let op: pagina bestaat niet.)

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg