Introductiecursus PLDN experimenteeromgeving – 1 juli 2021

Voor de PLDN TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. omgeving


Op donderdag 1 juli organiseert Platform Linked Data Nederland (PLDNPlatform Linked Data Nederland (PLDN)) in samenwerking met Triply voor de tweede keer een introductiecursus om met de TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. triplestore in de PLDN-experimenteeromgeving te leren werken.

De personen die op de wachtlijst stonden voor de eerste cursus op 20 mei zullen in ieder geval aan deze tweede cursus kunnen deelnemen en dan hebben we nog een klein aantal plaatsen over andere personen die ook aan deze cursus willen deelnemen.

Breng je eigen data mee om binnen de PLDN-experimenteeromgeving te publiceren. Data bestanden in Excel, CSV of RDF formaat voldoen.

  • Datum: Donderdag 1 juli 2021
  • Tijd: 15:00-17:00 uur
  • Locatie: Online sessie
  • Maximale aantal deelnemers: 20

We houden de deelnemersgroep aan deze cursus bewust klein, omdat deze cursus vooral ook hands-on is en we alle deelnemers voldoende persoonlijk willen kunnen begeleiden.

Cursusmateriaal

Extra cursusmateriaal

Extra tooling

  • LDLinked Data is een internettechnologie waarmee je gestructureerde gegevens op een uniforme manier kunt beschrijven, modelleren, opslaan, publiceren en onderling kunt koppelen via het internet met behulp van RDF-gebaseerde open standaarden en URI's (bijv. W3C-aanbevelingen en vocabulaires). Wizard: https://github.com/netwerk-digitaal-erfgoed/LDWizard (in 3 stappen van een tabel in CSV naar een RDF-bestand)

Programma

15:00 Welkom – Wouter Beek (Triply) en Pieter van Everdingen (PLDNPlatform Linked Data Nederland (PLDN))
15:05 Blok 1 - Linked Data publiceren in de PLDN TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. omgeving - Wouter Beek (Triply)
15:40 Blok 2 - Linked Data inzien in de PLDN TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. omgeving - Wouter Beek (Triply)
16:15 Blok 3 - Linked Data bevragen in de PLDN TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. omgeving - Wouter Beek (Triply)
16:50 Evaluatie en afsluiting – Wouter en Pieter
17:00 EindePLDN-Experimenteeromgeving-rs.png