Introductiecursus PLDN experimenteeromgeving

Voor de PLDN TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. omgeving


Op donderdag 20 mei organiseert Platform Linked Data Nederland (PLDNPlatform Linked Data Nederland (PLDN)) in samenwerking met Triply een eerste introductiecursus om met de TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. triplestore in de PLDN-experimenteeromgeving te leren werken. Breng je eigen data mee om binnen de PLDN-experimenteeromgeving te publiceren. Data bestanden in Excel, CSV of RDF formaat voldoen.

  • Datum: Donderdag 20 mei 2021
  • Tijd: 15:00-17:00 uur
  • Locatie: Online sessie
  • Maximale aantal deelnemers: 15

We houden de deelnemersgroep aan deze cursus bewust klein, omdat deze cursus vooral ook hands-on is en we alle deelnemers voldoende persoonlijk willen kunnen begeleiden.

Cursusmateriaal

Extra cursusmateriaal

Programma

15:00 Welkom – Wouter Beek (Triply) en Pieter van Everdingen (PLDNPlatform Linked Data Nederland (PLDN))
15:05 Blok 1 - Linked Data publiceren in de PLDN TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. omgeving - Wouter Beek (Triply)
15:40 Blok 2 - Linked Data inzien in de PLDN TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. omgeving - Rosaline de Haan (Triply)
16:15 Blok 3 - Linked Data bevragen in de PLDN TriplyDBTriplyDB integreert de datasets van uw organisatie in een kennisgraaf die voldoet aan open standaarden. De kracht van Linked Data stelt u in staat om vragen te stellen over verschillende data silo's heen, en laat u profiteren van de echte waarde van uw gegevens. omgeving - Thomas de Groot (Triply)
16:50 Evaluatie en afsluiting – Wouter en Pieter
17:00 EindePLDN-Experimenteeromgeving-rs.png