GeoSPARQL

 
Expert Finding.jpg
Expertise

Eigenschappen

Definitie (nl)GeoSPARQLGeoSPARQL is zowel een beknopte ontologie voor geo-informatie als een uitbreiding op SPARQL met functionaliteit voor ruimtelijke vragen (in de buurt van, overlapt met, etc). GeoSPARQL is gestandaardiseerd bij het Open Geospatial Consortium. is zowel een beknopte ontologie voor geo-informatie als een uitbreiding op SPARQL met functionaliteit voor ruimtelijke vragen (in de buurt van, overlapt met, etc). GeoSPARQLGeoSPARQL is zowel een beknopte ontologie voor geo-informatie als een uitbreiding op SPARQL met functionaliteit voor ruimtelijke vragen (in de buurt van, overlapt met, etc). GeoSPARQL is gestandaardiseerd bij het Open Geospatial Consortium. is gestandaardiseerd bij het Open Geospatial Consortium.
Toelichting (nl)Standaard met beknopte ontologie voor geo-informatie + uitbreiding op SPARQL met functionaliteit voor ruimtelijke vragen.
Bronhttp://www.opengeospatial.org/standards/geosparql

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
GeoSPARQLGeoSPARQL is zowel een beknopte ontologie voor geo-informatie als een uitbreiding op SPARQL met functionaliteit voor ruimtelijke vragen (in de buurt van, overlapt met, etc). GeoSPARQL is gestandaardiseerd bij het Open Geospatial Consortium.Lid van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Lieke Verhelst (Persoon)Heeft kennis vanGeoSPARQLGeoSPARQL is zowel een beknopte ontologie voor geo-informatie als een uitbreiding op SPARQL met functionaliteit voor ruimtelijke vragen (in de buurt van, overlapt met, etc). GeoSPARQL is gestandaardiseerd bij het Open Geospatial Consortium.
Linda van den Brink (Persoon)Heeft kennis vanGeoSPARQLGeoSPARQL is zowel een beknopte ontologie voor geo-informatie als een uitbreiding op SPARQL met functionaliteit voor ruimtelijke vragen (in de buurt van, overlapt met, etc). GeoSPARQL is gestandaardiseerd bij het Open Geospatial Consortium.
Rdf.jpg

Gebruikt in Pilodjaar 2013-2014 in de case Geo, Erfgoed en Sensoren voor het vinden van archeologische vindplaatsen die risico lopen op degradatie door schommelende grondwaterstanden, op basis van locatie van de archeologische vindplaatsen en data van sensoren die de grondwaterstand meten in de buurt van die locatie.