BARTOC

 
Expert Finding.jpg
Expertise

Eigenschappen

Label (nl)BARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid.
Label (en)BARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid.
Definitie (nl)De Basel Register of ThesauriIn de klassieke betekenis is een thesaurus een soort naslagwerk. Een thesaurus gebruikt men om het exacte woord voor een voorwerp (een bepaalde vakterm) of een woord met de gewenste connotatie (uit stijloverwegingen) te vinden., Ontologies & Classifications (BARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid.) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOSKnowledge Organization System (KOS)-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid. omvat elke vorm van KOSKnowledge Organization System (KOS) uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid.
Definitie (en)The Basel Register of ThesauriIn de klassieke betekenis is een thesaurus een soort naslagwerk. Een thesaurus gebruikt men om het exacte woord voor een voorwerp (een bepaalde vakterm) of een woord met de gewenste connotatie (uit stijloverwegingen) te vinden., Ontologies & Classifications (BARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid.) is a database of Knowledge Organization Systems and KOSKnowledge Organization System (KOS) related Registries, developed by the Basel University Library, Switzerland. Its main goal is to list as many Knowledge Organization Systems as possible at one place in order to achieve greater visibility, highlight their features, make them searchable and comparable, and foster knowledge sharing. BARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid. includes any kind of KOSKnowledge Organization System (KOS) from any subject area, in any language, any publication format, and any form of accessibility.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
BARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid.Breder
  • Skosmos (Expertise)
  • Registers (Let op: pagina bestaat niet.)
BARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid.Gerelateerd
  • KOS (Expertise)
  • Vocabularies (Expertise)
  • Thesauri (Expertise)
  • Ontologies (Expertise)
  • Classifications (Let op: pagina bestaat niet.)
  • Browse facilities (Let op: pagina bestaat niet.)
  • Search facilities (Let op: pagina bestaat niet.)

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Social Semantic Web Thesaurus (Expertise)GerelateerdBARTOCDe Basel Register of Thesauri, Ontologies & Classifications (BARTOC) is een database van kennisorganisatie-systemen en KOS-gerelateerde registers, ontwikkeld door de Basel University Library in Zwitserland. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk kennisorganisatie-systemen op één plaats op te sommen om een grotere zichtbaarheid te bereiken, de kenmerken ervan te markeren, ze doorzoekbaar en vergelijkbaar te maken en kennisuitwisseling te bevorderen. BARTOC omvat elke vorm van KOS uit elk domein, in elke taal, elke publicatie-indeling en elke vorm van toegankelijkheid.
Rdf.jpg