6 Sterren Model

 
Expert Finding.jpg
Expertise

Eigenschappen

Label (nl)6 Sterren ModelNaast het 5 sterren model van Sir Tim Berners-Lee bestaat ook het 6 Sterren Model van Dimitri van Hees. Dit model is meer vanuit web ontwikkeling opgezet en vanuit een API-first gedachte. Het moet dan ook niet gezien worden als een vervanging van het 5 sterren model, maar als een aanvulling vanuit een andere invalshoek en met een iets ander doel.
Label (en)6 Star Model
Definitie (nl)Naast het 5 sterren model van Sir Tim Berners-Lee bestaat ook het 6 Sterren ModelNaast het 5 sterren model van Sir Tim Berners-Lee bestaat ook het 6 Sterren Model van Dimitri van Hees. Dit model is meer vanuit web ontwikkeling opgezet en vanuit een API-first gedachte. Het moet dan ook niet gezien worden als een vervanging van het 5 sterren model, maar als een aanvulling vanuit een andere invalshoek en met een iets ander doel. van Dimitri van Hees. Dit model is meer vanuit web ontwikkeling opgezet en vanuit een API-first gedachte. Het moet dan ook niet gezien worden als een vervanging van het 5 sterren modelOm partijen die open data publiceren te stimuleren om hun data in een zo herbruikbaar mogelijk formaat beschikbaar te stellen, heeft Tim Berners-Lee een vijfsterrenmodel voorgesteld., maar als een aanvulling vanuit een andere invalshoek en met een iets ander doel.
Definitie (en)In addition to the 5 Star Model of Sir Tim Berners-Lee, there is also the 6 Star Model of Dimitri van Hees. This model has more a web developer viewpoint for data sharing and linking and is more based based upon an API-first approach. It should therefore not be seen as a replacement for the 5 Star Model, but as a supplement from a different perspective and for a slightly different purpose.
Bronhttps://www.ensie.nl/dimitri-van-hees/zes-sterren-model-van-dimitri-van-hees
https://www.pldn.nl/wiki/Boek_5/Blog:_Dimitri_van_Hees_-_Separation_of_concerns

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
6 Star ModelGerelateerd
6 Star ModelLid van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Separation of concerns (Expertise)Gerelateerd6 Star Model
Rdf.jpg