Wie we zijn

Versie door Pveverdingen (overleg | bijdragen) op 4 jul 2022 om 08:19 (Mogelijk gemaakt door)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Platform Linked Data Nederland is een netwerk waar experts en belangstellenden kennis delen over linked dataWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Iedereen die meer wil weten over linked dataWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat, kan hier terecht. In het netwerk zitten mensen werkzaam in het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Er zijn nauwe banden met de wetenschap (met name het Netwerk Instituut van de Vrije Universiteit), en ook Europees is het platform goed verankerd met o.a. links naar W3C en OGC. Ook kan het platform gebruik maken van een experimenteeromgeving in het Big Data Value Center in Utrecht. Op deze server staan diverse databases en zogenaamde triplestores, die voor iedereen beschikbaar zijn.

Open platform

De kennis die we binnen het Platform opdoen, delen we graag! Op deze website vindt u bijvoorbeeld praktische tips en tools om zelf met linked data aan de slag te gaan. Bent u op zoek naar een expert of specifieke expertise? Kijk dan in de lijst met experts en expertises

Mogelijk gemaakt door

Het Platform Linked Data Nederland drijft op de vele vrijwilligers die actief zijn in deze community. Daarnaast hebben we organisaties die een (financiele) bijdrage leveren en zo deze website, organisatie van bijeenkomsten en publicaties mogelijk maken. Deze organisaties vormen ook de stuurgroep van het Platform Linked Data Nederland. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Pieter van Everdingen (info@pldn.nl). De organisaties die het Platform Linked Data Nederland mogelijk maken zijn:

De activiteiten van PLDN worden mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Kadaster, TNO, Big Data Value Center (BDVC), ECPPlatform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties publiek-privaat samenwerken aan en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitaliserende samenleving., Forum StandaardisatieForum en College Standaardisatie bevorderen interoperabiliteit en de toepassing van open standaarden binnen de Nederlandse overheid. Digitale systemen zijn interoperabel als gegevens onderling kunnen worden uitgewisseld. Het College beheert de lijst met aanbevolen en verplichte open standaarden die gelden voor de gehele publieke sector., Kennisnet, SLO, Netwerk Digitaal Erfgoed, Rijksdienst voor het Cultureel ErfgoedDe Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is een onderdeel van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We werken onder de rechtstreekse verantwoordelijkheid van de minister en voeren wet- en regelgeving en erfgoedbeleid uit dat het ministerie en de dienst samen maken. Ook ontwikkelen we praktisch toepasbare kennis en geven we advies over rijksmonumenten, landschap & leefomgeving, archeologie en roerend erfgoed. (RCEDe Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is een onderdeel van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We werken onder de rechtstreekse verantwoordelijkheid van de minister en voeren wet- en regelgeving en erfgoedbeleid uit dat het ministerie en de dienst samen maken. Ook ontwikkelen we praktisch toepasbare kennis en geven we advies over rijksmonumenten, landschap & leefomgeving, archeologie en roerend erfgoed.), Beeld en Geluid, Waternet, EuroSDR, KVK, Taxonic, Triply en Semmtech.

PLDN-Supporters.png


En het PLDN Platform, de experimenteeromgeving en de website/wiki worden mede mogelijk gemaakt door:

PLDN-banner-2021.png