Wat we doen

Versie door Pveverdingen (overleg | bijdragen) op 26 sep 2021 om 11:31
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Met het Platform Linked Data Nederland willen we de kennis over en het gebruik van linked data op een hoger niveau brengen. De levendige community gebruikt het platform om kennis te delen en toepassingsmogelijkheden te verkennen. Wij organiseren daarvoor bijeenkomsten, onderhouden deze website, geven publicaties uit en kunnen dankzij het netwerk ook toegang bieden tot een experimenteeromgeving.

Bijeenkomsten[bewerken]

Het Platform Linked Data Nederland organiseert verschillende bijeenkomsten:

  • Grote bijeenkomsten - grote symposia waar presentaties gegeven worden over Linked Data of daaraan gerelateerde onderwerpen, met soms één of meer internationale sprekers. Deze bijeenkomsten kunnen 100+ bezoekers hebben en zijn vrij toegankelijk. Basiskennis over Linked Data is niet nodig.
  • Werksessies - kleine bijeenkomsten waar de nadruk ligt op het werken met Linked Data. De focus ligt op binnen het Platform Linked Data Nederland draaiende projecten. Deze bijeenkomsten hebben rond de 35 bezoekers. De beoogde bezoeker is iemand die al kennis over Linked Data heeft en actief met Linked Data bezig is, bijvoorbeeld in één van de draaiende projecten. Projectleden krijgen voorrang bij de aanmelding voor dit soort bijeenkomsten.
  • Conceptual Fridays - kleine, informele bijeenkomsten bij Geonovum rondom een specifiek onderwerp of één van de projecten. Het maximum aantal bezoekers ligt rond de 15 personen.
  • Handson-sessies - kleine bijeenkomsten met het karakter van een korte hands-on cursus. Deze sessies zijn bedoeld voor bezoekers met goede basiskennis van Linked Data. Het heeft de voorkeur om een laptop mee te nemen voor het uitvoeren van opdrachten of het samen werken aan een oplossing voor een probleem. Het maximaal aantal bezoekers ligt rond de 15 personen.

Publicaties[bewerken]

De kennis die we opbouwen in het netwerk, bundelen we met enige regelmaat in een publicatie. Deze publicaties zijn via deze website in te zien en te downloaden.

Experimenteer[bewerken]

Wilt u zelf aan de slag met linked data? Dan bent u hier op de juiste plek. Op deze website vindt u praktische tips, handige links naar bijvoorbeeld online trainingen en diverse publicaties. Zowel om linked data te maken als te gebruiken. Tevens kunt u gebruik maken van de experimenteeromgeving. Overigens maakt deze website zelf ook gebruik van linked data.