Symposium Platform Linked Data Nederland: Toepassingen, onderzoek, ontwikkelingen

Versie door Jwvveen (overleg | bijdragen) op 20 dec 2019 om 16:01 (Installed/upgraded by SmartCore)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Nieuws.jpg
Nieuws

Eigenschappen

Publicatiedatum2016/06/20
Korte samenvattingMaandag 27 juni organiseert het Platform Linked Data Nederland een symposium waarop de hoofdrollen zijn weggelegd voor toepassingen van linked data en de laatste ontwikkelingen in onderzoek met en naar linked data.

Hoe stimuleert Linked data innovatie? En hoe doet u hier uw voordeel mee? Mary-Ann Schreurs (Wethouder Innovatie, gemeente Eindhoven), Guido Dierick (Executive Vice President & CEO NXP Nederland), Aart-Jan Klijnjan (Directeur Omgevingswet, Kadaster), Frank van Harmelen (Hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam) gaan hier in de ochtend dieper op in èn lanceren een aantal nieuwe mijlpalen in de ontwikkeling van linked data.

Vervolgens pakken we door met what's hot in de wetenschap. Linked data, semantisch web en datawetenschappen... In een interactieve sessie met Frank van Harmelen (Vrije Universiteit Amsterdam), Marcel Worring (University of Amsterdam), Simon Scheider (University of Utrecht) passeren state of the art onderzoeksontwikkelingen de revue, komen uitdagingen aan bod en de impact op de samenleving.

Met al deze inspiratie in de hand, dagen we u vervolgens uit om linked data ter plaatse een stap verder te brengen. Door kennis, netwerken en ideeen te delen en door uw feedback te geven. En heeft u linked data kennis in huis of heeft u een idee waarvoor het inzetten van linked data wel eens de oplossing zou kunnen zijn? Dan is dit helemaal the place to be! Aan veelbelovende projectvoorstellen die uit deze ronde voortkomen stelt het Platform Linked Data Nederland namelijk een financiële bijdrage voor de realisatie beschikbaar!

Bekijk het programma Bestand:20160627 Programma27juni.pdf
BronWebsite Geonovum
MakerYvonne Verdonk

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Symposium Platform Linked Data Nederland: Toepassingen, onderzoek, ontwikkelingenRelatie