PiLOD Wiki lancering

Versie door Jwvveen (overleg | bijdragen) op 24 dec 2019 om 14:04 (Tekst vervangen - "{{#Element:" door "{{#element:")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Nieuws.jpg
Nieuws

Eigenschappen

Publicatiedatum2014/03/01
Korte samenvattingNa 6 weken van hard werken hebben ArchiXL en OpenInc op 12 maart bij de 3e PiLOD bijeenkomst van dit jaar een nieuwe en verbeterde versie opgeleverd van de PiLOD Wiki.
Bronhttp://www.pilod.nl
MakerJan Willem van Veen

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
PiLOD Wiki lanceringRelatie


Deze nieuwe PiLOD Wiki wordt de centrale ingang van alle relevante PILOD informatie en gaat dus de bestaande PILOD pagina’s op de Geonovum website en de huidige PiLOD Wiki vervangen.

PiLOD Wiki DSC01254M.jpg

Op de foto v.l.n.r.: Erwin Folmer, Pieter van Everdingen en Jan Willem van Veen

Alle content van de huidige PiLOD Wiki is overgezet naar de nieuwe PiLOD Wiki. Ook zijn de presentaties van de afgelopen PiLOD bijeenkomsten zo volledig mogelijk in de nieuwe PiLOD Wiki gezet, zodat deze nog als naslag bekeken kunnen worden en de presentaties op een centrale plaats aangeboden worden. Daar waar presentaties op SlideShare of op een andere weblocatie gepubliceerd zijn (zoals de opnames van de presentaties op de VU of video’s op YouTube of Vimeo), wordt daar met een link naar verwezen.

De nieuwe PiLOD Wiki maakt gebruik van de volgende tooling: MediaWiki, Semantic MediaWiki, een aantal standaard extensies (zoals een LinkedIn koppeling met een QR-code bij de persoonsprofielen in de Wiki), en een aantal ArchiXL extensies. Door deze combinatie van technologieën is het mogelijk om kennismodellen in de Wiki te definiëren, te werken met bestaande vocabulaires, zoals Dublin Core Terms en FOAF en kunnen mooie mashups gemaakt worden die gebruik maken van de in de Wiki aanwezige Linked Data. Ook kan de beschikbare SPARQL endpoint direct bevraagd worden door middel van SPARQL queries (zie de Voorbeelden bij de Bronnen).

De Beta versie is op 16 maart succesvol overgezet naar de pilod.nl productie omgeving. Dus officieel zijn we nu 'live' en in productie met de nieuwe PiLOD Wiki. PiLOD deelnemers die aan de slag willen met de nieuwe Wiki kunnen een account aanvragen bij Jan Willem van Veen (jwvveen@archixl.nl). Ook zullen nog enkele kennissessies worden georganiseerd, waarin de opzet van en het werken met de nieuwe PiLOD Wiki zal worden uitgelegd.

In de tussentijd willen wij iedereen van harte uitnodigen om ons feedback te geven op de nieuwe PiLOD Wiki. Bekijk de Wiki, laat ons weten wat je er goed aan vindt en wat de verbeterpunten zijn en of je nog dingen mist, zodat we dat in een volgende versie kunnen meenemen of iets kunnen terugzetten wat wij in ons enthousiasme hebben opgeschoond, maar wat nog wel relevant is voor de huidige PiLOD activiteiten. We horen graag van jullie.

Jan Willem van Veen – ArchiXL
Pieter van Everdingen - OpenInc