PLDN Linked Data spel werkgroep

Versie door Pveverdingen (overleg | bijdragen) op 19 jun 2019 om 09:51
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Laatste update

19 juni 2019: Alle actuele Play-a-LOD informatie is te vinden op de nieuwe www.playalod.nl web site. Op deze web site staat ook hoe je het Play-a-LOD Dieren spel kunt bestellen, hoe de spelregels zijn en kun je een link naar een scorekaart vinden.

Spelenderwijs Linked Data leren

Zou het niet leuk zijn als er een spel is waarbij je kinderen of je collega's kan de basis principes van Linked Data kan uitleggen en dat toevallig ook nog eens heel leuk is om te spelen?

Trekkers:

  • Erwin Folmer - Kadaster
  • Marcia van Oploo - Kennisnet


Het eerste idee voor een Play-a-LODInformatie gepubliceerd als Open Data en dat aan andere data linkt, wordt Linked Open Data (LOD) genoemd. Data wordt nog beter ontsloten, omdat men zoveel mogelijk verwijzingen aanbrengt naar andere kennisbronnen en anderen gemakkelijk naar informatie kunnen verwijzen. ligt er, en verdient nadere uitwerking!


Het RDF Datamodel biedt voldoende aanknopingspunten om een kaartspel te maken waarbij kaarten aangelegd moeten worden op basis van een vooraf gedefinieerde ontologie. We denken daarbij in eerste instantie aan een dierenontologie, maar dat zou (in tweede instantie) ook de PLDN of andere ontologie kunnen zijn...

Het voorstel is om in drie groepjes aan dit idee te gaan werken:

  1. De ontologie
  2. De spelregels
  3. Design / MarketingLinkedDataSpel.png