LDWizard doorontwikkeling krijgt nieuwe impuls door ontwikkelbonussen

Versie door Pveverdingen (overleg | bijdragen) op 5 okt 2022 om 15:39
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Nieuws.jpg
Nieuws

Eigenschappen

Publicatiedatum2022/09/27
Korte samenvattingOp het 10 jaar PLDN jubileumevent heeft de PLDN LDWizard Werkgroep een update gegeven van haar activiteiten. Doelstelling van deze PLDN werkgroep is het borgen van de LDWizard activiteiten binnen een bredere linked data community en het verduurzamen van de LDWizard open source software.

Nieuwe LDWizard varianten configureren

We willen het gebruik en de doorontwikkeling van de LD software op meerdere manieren stimuleren. Zo, willen we nieuwe sectoren en domeinen stimuleren om een eigen LDWizard variant te configureren, zodat binnen deze werkgebieden makkelijker linked data kan worden gemaakt en worden gepubliceerd voor hergebruik. Hoe een nieuwe LDWizard variant kan worden geconfigureerd, staat beschreven in het volgende CONFIGURING document.

Ontwikkelbonussen voor een aantal nieuwe functionaliteiten

En ook willen we een grotere groep ontwikkelaars aanhaken om mee te werken aan de verdere ontwikkelingen rondom de LDWizard. Om dit nog aantrekkelijker te maken hebben we nu voor een aantal nieuwe functionaliteiten een ontwikkelbonus (Eng: bounty) beschikbaar gesteld. Hoe andere organisaties ontwikkelbonussen kunnen plaatsen voor nieuwe functionaliteiten, die ze willen laten ontwikkelen en hoe ontwikkelaars met ons in contact kunnen komen als ze een nieuwe functionaliteit willen bouwen waar een ontwikkelbonus voor beschikbaar is gesteld, staat beschreven op de volgende bounty programma pagina’s. Er zijn nu vier bounties geplaatst, waarvoor je contact met ons kunt opnemen om dit verder met ons te bespreken. Hoe je als ontwikkelaar lokaal LDWizard kan ontwikkelen staat beschreven in het volgende CONTRIBUTING document.

Hoe de governance van de LDWizard activiteiten is georganiseerd, wordt nog verder beschreven in een GOVERNANCE document, dat ook in de LDWizard repository op GitHub geplaatst zal gaan worden. We werken onder andere met Mark Lindeman als poortwachter (Eng. gatekeeper), die de product owner is van de LDWizard code en die de kwaliteitsbewaking zal doen op alle nieuwe code en documentatie, die we aan de LDWizard repository op GitHub willen toevoegen.

Voor vragen rondom de LDWizard activiteiten, neem contact op met PLDN.
MakerPvE

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten