Evenementen

Versie door Pveverdingen (overleg | bijdragen) op 28 sep 2021 om 09:47 (→‎Recente activiteiten)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Op deze pagina staan de PLDN-gerelateerde evenementen en activiteiten die in het verleden hebben plaatsgevonden met een link naar de evenementen-pagina, waar aanvullende informatie en in veel gevallen ook de presentaties te vinden zijn. Dit zijn zowel activiteiten, die PLDN zelf georganiseerd heeft als activiteiten waar PLDN een bijdrage aan heeft geleverd.

Recente activiteiten[bewerken]

Activiteitenarchief[bewerken]

Evenementen[bewerken]

Werksessies[bewerken]

Dit zijn kleine bijeenkomsten waar de nadruk ligt op het werken met Linked Data. De focus ligt grotendeels op de binnen het Platform Linked Data Nederland draaiende projecten. Deze bijeenkomsten kunnen over het algemeen rond de 35 bezoekers hebben. De beoogde bezoeker is iemand die al kennis over Linked Data heeft en actief met Linked Data bezig is, bijvoorbeeld in één van de draaiende projecten. Projectleden krijgen voorrang bij de aanmelding voor dit soort bijeenkomsten.


Hands-on sessies[bewerken]

Dit zijn kleine bijeenkomsten met het karakter van een korte hands-on cursus over een specifiek onderwerp. Deze sessies zijn bedoeld voor bezoekers met goede basiskennis van Linked Data die geinteresseerd zijn in het specifieke onderwerp waar de sessie over gaat. Het heeft de voorkeur om een laptop mee te nemen voor het uitvoeren van opdrachten of het samen werken aan een oplossing voor een probleem. Het maximaal aantal bezoekers ligt rond de 15 personen.


Conceptual Fridays[bewerken]

Dit waren kleine, informele bijeenkomsten bij Geonovum in de periode van 2015 tot en met 2016 rondom een specifiek onderwerp of één van de projecten die toen actueel waren. De lijst van Conceptual Fridays die er geweest zijn: