Evenementen

** deze pagina moet nog ge-update worden met de laatste informatie over een aantal evenementen **

Op deze Wiki pagina staan de ingeplande bijeenkomsten en werksessies vermeld van Platform Linked Data Nederland en zijn de links opgenomen naar de Wiki pagina's van alle bijeenkomsten die er geweest zijn met op die pagina's veel van de presentaties die gegeven zijn.

Bijeenkomsten

Dit zijn grote symposia waar presentaties gegeven worden over Linked Data of daaraan gerelateerde onderwerpen, met soms één of meer internationale sprekers. Deze bijeenkomsten kunnen 100+ bezoekers hebben en zijn vrij toegankelijk. Basiskennis over Linked Data is niet nodig.


Werksessies

Dit zijn kleine bijeenkomsten waar de nadruk ligt op het werken met Linked DataLinked Data is een internettechnologie waarmee je gestructureerde gegevens op een uniforme manier kunt beschrijven, modelleren, opslaan, publiceren en onderling kunt koppelen via het internet met behulp van RDF-gebaseerde open standaarden en URI's (bijv. W3C-aanbevelingen en vocabulaires).. De focus ligt grotendeels op de binnen het Platform Linked Data Nederland draaiende projecten. Deze bijeenkomsten kunnen over het algemeen rond de 35 bezoekers hebben. De beoogde bezoeker is iemand die al kennis over Linked Data heeft en actief met Linked Data bezig is, bijvoorbeeld in één van de draaiende projecten. Projectleden krijgen voorrang bij de aanmelding voor dit soort bijeenkomsten.


Hands-on sessies

Dit zijn kleine bijeenkomsten met het karakter van een korte hands-on cursus over een specifiek onderwerp. Deze sessies zijn bedoeld voor bezoekers met goede basiskennis van Linked Data die geinteresseerd zijn in het specifieke onderwerp waar de sessie over gaat. Het heeft de voorkeur om een laptop mee te nemen voor het uitvoeren van opdrachten of het samen werken aan een oplossing voor een probleem. Het maximaal aantal bezoekers ligt rond de 15 personen.

  • 8 mei 2015 - Geonovum, Amersfoort
    • OpenCubePublishing and Enriching Linked Open Statistical Data for the Development of Data Analytics and Enhanced Visualization Services workshop door Paul Hermans Bestand:OpenCube-Workshop.pdf
    • LOD LaundromatThe LOD Laundromat provides access to all Linked Open Data (LOD) in the world. It does this by crawling the LOD cloud, and converting all its contents in a standards-compliant way (gzipped N-Triples), removing all data stains such as syntax errors, duplicates, and blank nodes. hands-on sessie door Wouter Beek
  • 21 april 2016 - Rabobank, Utrecht

Conceptual Fridays

Dit zijn kleine, informele bijeenkomsten bij Geonovum rondom een specifiek onderwerp of één van de projecten. Het maximaal aantal bezoekers ligt rond de 15 personen. De lijst van ingeplande Conceptual Fridays staat hier:


Verslagen en presentaties